Nieuws

Update n.a.v. aangescherpte coronamaatregelen met ingang van 13 november 2021

Update n.a.v. aangescherpte coronamaatregelen met ingang van 13 november 2021

Zoals iedereen bekend zal zijn zijn er tijdens de persconferentie van afgelopen vrijdag weer strengere maatregelen afgekondigd.

Na een persconferentie is het elke keer nodig dat de gemeente zijn licht laat schijnen over de nieuwe regels omdat er nooit gesproken wordt over dorpshuizen en wij met 1001 vragen overspoeld worden.

Op dit moment is duidelijk dat voor ons de volgende regels van kracht zijn:

  • Alle activiteiten die vallen in de kunst- en cultuursector, zoals muziekrepetities, repetities van koren, harmonie en toneel, mogen ook na 20.00u in Den Durpsherd doorgaan. Daarbij is wel de QR-code check verplicht en zal de horeca na 20.00u gesloten zijn.
  • De activiteiten die na 20.00u NIET mogen plaatsvinden zijn: vergaderingen, cursussen, workshops, danslessen, bridge, kaarten, biljarten, schietlessen, met als uitzondering bestuursvergaderingen.
  • Voor overdag zijn de regels die vorige week ingegaan zijn nog steeds van kracht.

 

Bovenstaande regels zijn in ieder geval van kracht tot en met 3 december, als de volgende persconferentie zal plaatsvinden.

Omdat er op de site van het RIVM nog een aantal dingen onduidelijk en in strijd met elkaar zijn met betrekking tot de dorpshuizen, zijn  op dit moment de gemeentelijke juristen in overleg over de uitzonderingen die er eventueel zijn na 20:00u. Zodra er meer duidelijk is plaatsen we een update.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *