Toneel

Toneelvereniging Rosmalense Komedie

Toneelvereniging “Rosmalense Komedie” (voorheen de Plattelanders) is in 1984 opgericht door enthousiaste toneelspelers met als doel een keer per jaar een stuk op de planken te brengen met meerdere voorstellingen. Elk jaar verzorgt deze Rosmalense toneelvereniging met succes een toneelvoorstelling in Den Durpsherd. Verder vindt de groep het belangrijk om een groep mensen bij elkaar te brengen van alle leeftijden, die zowel voor als achter de schermen met veel plezier en enthousiasme aan de jaarlijkse toneeluitvoering werken die voornamelijk bestaat uit kluchten en blijspelen.  Van decor, attributen en kleding wordt in eigen beheer van de vereniging geregeld en georganiseerd. De Rosmalense Komedie mag zich heugen in een nog steeds groeiend aantal bezoekers.

Vanwege de naamswijziging van de vereniging heeft onze regisseur Maurice van Dinther speciaal een stuk voor ons geschreven met de titel “Let op je koffer”.

Op 15 april speelt de groep in Den Durpsherd de voorstelling “Let op je koffer”. Drie zussen gaan op vakantie naar Mexico. Door spraakverwarring, taalbarrières, angst voor ongedierte, een verliefde hoteleigenaar en een bemoeizuchtige buurvrouw zorgt het soms licht hysterische gedrag van de drie zusjes voor veel onrust en pijnlijke situaties. Als ze er tot slot van rekening ook nog achter komen dat zij in één van de koffers een verstekeling mee hebben genomen dan is het feest compleet. De man in de koffer blijkt Pjotr uit Kazachstan te zijn die denkt dat hij in Amerika is aangekomen. Dit is het begin van verstoppartijen, leugens om bestwil en onverwachte romances.

Voor meer informatie en reserveringen: rosmalensekomedie.nl of

Toneelvereniging Rosmalense Komedie
Kruisstraat 47a
5249 PB Rosmalen
E: info@rosmalensekomedie.nl

Comments are closed.