Nieuws

Renee van Bavel – Denkend aan Holland

Renee van Bavel – Denkend aan Holland

Aan de vleugel, begeleidt door drummer Rogier De Nijs, zingt en vertelt Renee van Bavel wat ze al reizende door Nederland ziet.Haar nummers schitteren door toegankelijke teksten gecombineerd met sterke melodieën. Renee schrijft over hetgeen zij om zich heen ziet in de wereld. Ze stelt vragen, probeert zich te verplaatsen en schuwt daarbij de actualiteit niet. Zaken van het hart en kleine huis-tuin-en-keukenmomenten komen langs maar ook thema’s als oorlog en de gevolgen daarvan brengt zij van “ver van je bed” naar dichterbij. Op vrijdag 6 april treedt Renee van Bavel op in Den Durpsherd. 

Berlijn
Renee van Bavel en drummer Rogier De Nijs ontmoeten elkaar in Berlijn. Ze toeren samen door Nederland en Duitsland en stonden o.a. in de Gruner Salon in Berlijn, Het Concertgebouw in Amsterdam, Floßfestival in Lychen en speelde bij de Herdenking van de bouw van de Berlijnse Muur van de Stiftung Gedenkstätte Berliner Mauer. Rogier vertaalt de intieme sfeer van de songs op de meest denkbare mogelijkheden van zijn drums.

“Wanneer het de liefde betreft, weet Renee van Bavel de nuances […] met een verfijnde woordkeuze en in ragfijne composities te duiden. Wanneer het thema’s als oorlog en vluchten betreft brengt zij ‘lang geleden’ en ‘ver van mijn bed’ naar ‘dichtbij’ en ‘wat als ik…’ Renee van Bavel raakt”   “De Nederlandse Renee Van Bavel heeft een stem die een verhaal kan vertellen en beheerst de kunst om een tekst te schrijven die aan je hart blijft kleven” (De Morgen), “Van Bavel kraakhelder zonder spatje pathos, teksten als juweeltjes.” (De Volkskrant).

De voorstelling “Denkend aan Holland” op vrijdag 6 april begint om 20.15u in Den Durpsherd in Berlicum. Kaartjes bestelt u á 16 euro deze link.

Comments are closed.