Nieuws

Nieuwe maatregelen ter bestrijding van COVID-19 dd. 15 oktober 2020

Nieuwe maatregelen ter bestrijding van COVID-19 dd. 15 oktober 2020

Naar aanleiding van de persconferentie van gisteravond hebben we van de gemeente een aantal richtlijnen ontvangen om duidelijk te krijgen wat de nieuwe maatregelen voor Den Durpsherd betekenen.

Het gaat over de periode van donderdag 15 oktober tot woensdag 11 november 2020. Op 27 oktober zal een nieuwe persconferentie volgen waarin duidelijk wordt of de maatregelen verlengd of aangescherpt zullen worden.

Hierbij een aantal punten die voor u van belang kunnen zijn:

  • De openingstijden van Den Durpsherd zijn op maandag t/m vrijdag van 8.00u tot 22.00u. Vanaf 21.00u worden er geen nieuwe mensen toegelaten. De openingstijden in het weekend zijn afhankelijk van de activiteiten die in Den Durpsherd plaatsvinden. De bibliotheek is ook op zaterdagochtend open.
  • Het is verplicht een mondkapje te dragen als u zich door Den Durpsherd beweegt. Als u op een stoel zit mag het mondkapje af.
  • Het horecagedeelte van Den Durpsherd zal gesloten zijn. Het is niet mogelijk een kopje koffie of een ander drankje te kopen; ook de keuken is gesloten.
  • De bibliotheek, zorgvleugel, prikpost en GGD blijven open.
  • De zalen zijn beschikbaar voor maximaal 30 personen voor dagbesteding, vergaderingen, scholingen, muziekrepetities, koorrepetitie en cursussen met inachtneming van de 1,5 meter afstand van elkaar, mits de grootte van de zaal het toelaat. In de zalen is bij een vergadering of scholing wel een kan koffie, thee of water mogelijk.
  • Danslessen zijn op dit moment niet toegestaan.
  • Er mag gebiljart en gekaart worden met maximaal 4 personen als u voldoende afstand kunt houden. Er is op dit moment 1 biljart open en u dient van te voren te reserveren. Mondkapje tijdens het biljarten is verplicht.
  • Alle evenementen en voorstellingen worden afgelast. Als u een kaartje gekocht heeft, krijgt u via de mail persoonlijk bericht van een nieuw geprikte datum of een annulering. Houd ook de lokale krant, website en social media in de gaten.

Uiteraard gelden alle regels van voorheen nog steeds: handen desinfecteren bij binnenkomst, de looproute volgen en voldoende afstand houden tot elkaar. U blijft thuis als u klachten heeft.

Wat ons betreft gaan alle zaalreserveringen, die gepland staan voor de komende 4 weken, gewoon door.

Mocht u willen annuleren of uw bijeenkomst willen verzetten, kunt u contact opnemen met zalenplanner@durpsherd.nl

Mochten er via de officiële noodverordening, die we nog dienen te ontvangen, wijzigingen zijn op bovenstaande punten wordt dit weer bekend gemaakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *