Nieuws

Matinee in de foyer (zo. 5 mei)

Matinee in de foyer (zo. 5 mei)

Matinee in de foyer
Op zondag 5 mei 2019 verzorgt “Malá kapela” uit Den Dungen een optreden in de foyer van Den Durpsherd, Kerkwijk 61, Berlicum. Het concert begint om 14.30 uur en de toegang is gratis.

Malá kapela
Malá kapela (kleine kapel) is een nieuwe formatie van zes muzikanten en een zangduo die Tsjechische volksmuziek speelt en zingt. Muziek uit Moravië en Bohemen, de twee landstreken in Tsjechië. De muzikanten en het zangduo hebben in het verleden allemaal deel uitgemaakt van diverse orkesten die deze volksmuziek speelden. De muzikanten van Malá kapela hebben al jaren hun hart verpand aan de Böhmische en Moravische volksmuziek. Zij hebben de Tsjechische volksmuziek tot één van de geneugten van hun leven verheven; spelen en zingen van deze, voor het oor toegankelijke, muziek. Het doel van het ensemble is op een ontspannen wijze muziek maken en dat regelmatig  delen met liefhebbers die met het zelfde plezier komen luisteren. Op 16 oktober 2018 werd voor het eerst in deze samenstelling gerepeteerd. In februari werd een kennismakingsconcert gegeven waar bijna 200 belangstellenden hebben kunnen beleven hoe groots Tsjechische volksmuziek met een kleine formatie kan klinken. Als het formeren van een groter orkest niet meer mogelijk is, is een kapel met alleen koper en slagwerk zeer zeker een bruikbaar en mooi klinkend alternatief.
De muzikanten van Malá kapela nodigen u uit dit matinee in een ongedwongen sfeer mee te beleven in een gezellig samenzijn met mooie blaasmuziek.

Malá kapela verzorgt concerten en intermezzo’s bij diverse gelegenheden waarbij de blaasmuziek een extra toevoeging is voor een gezellige sfeer. Mogelijkheden zijn o.a. frühschoppen, terrasconcerten, opluistering van diverse feestelijke gelegenheden zoals recepties, huwelijksjubilea, afsluitingen van een feestdag.
Zie www.malakapela.nl en/of www.facebook.com/malakapelaNL

 

 

 

Comments are closed.