Nieuws

Korenfestival “Voices” in Den Durpsherd

Korenfestival “Voices” in Den Durpsherd

Maar liefst tweehonderd zangers en zangeressen, afkomstig van negen koren treden op zaterdagavond 28 oktober op tijdens de tweede editie van Den Durpsherd live on stage ‘Voices’. Het belooft een afwisselende avond te worden.

Positieve feedback
“De avond is eigenlijk bij voorbaat al geslaagd”, zeggen Monique van Erp en Elly van den Broek van koor Amicanto uit Dinther dat samen met Den Durpsherd tekent voor de organisatie. “We hebben heel veel enthousiaste reacties gehad op onze uitnodiging. Er zijn maar weinig gelegenheden waarbij koren zich kunnen laten beoordelen, dus dit evenement is een uitgelezen kans. We gebruiken tussen 19.00 en 23.00u drie zalen van Den Durpsherd zodat elk koor ook drie keer kan optreden”. De optredens in de theaterzaal van Den Durpsherd worden beoordeeld door niemand minder dan zanger Ben Cramer, onder meer de hoofdrolspeler in de musical ‘The Phantom of the Opera’. Samen met dirigent Angelo Smulders van het koor Just Us zal hij de optredens beoordelen. Ieder koor krijgt een schriftelijke beoordeling. Toch is het niet de bedoeling om van de avond een wedstrijd te maken. “Er zijn geen punten te verdienen of prijzen te behalen. Een popkoor is nu eenmaal moeilijk te vergelijken met een shantykoor. Maar het is leuk en leerzaam om van een deskundige jury een feedback te krijgen. Daar kun je alleen maar van leren”, zegt Monique van Erp. Om 23.00u is de avond afgelopen, maar stiekem hoopt de organisatie op een spontaan vervolg. “De meeste koorleden houden wel van een gezellige derde helft in de foyer. En wie weet krijgen we het shantykoor Muiterij Kantje Boord nog wel zover om een gezellige toegift te geven….”.

Wisselende formule
De formule van Den Durpsherd “Live on stage” is ieder jaar anders. Vorig jaar vond de eerste editie plaats, waarbij het thema was opgebouwd rond de Top2000. Dit jaar zoekt Den Durpsherd het in een samenwerking met een groot aantal koren uit de regio. De koren die meedoen zijn: Popkoor Brand New Voices uit Helmond, het Shanty Koor “Muiterij Kantje Boord” uit Dussen, Vocal group Next-Level  uit Oss, Duketown Ladies uit ‘s-Hertogenbosch, Dubbel Zes uit Rosmalen, Vrouwenkoor “La Orfeon” uit Loosbroek, het organiserende koor Amicanto uit Dinther en Popkoor d’Acoord uit Oss. In de pauze is er bij wijze van ‘cadeautje aan de bezoekers’ een optreden van het professionele koor ‘Just us’ uit Veldhoven. Bovendien treedt een gastkoor uit Trier op, zodat de avond ook nog een internationaal karakter krijgt. Het eerste optreden is om 19.00u en om 23.00u sluit het laatste koor de avond af. De entrée bedraagt 10 euro (inclusief consumptie).  Kaarten zijn verkrijgbaar via www.durpsherd.nl/programma. 

Comments are closed.