Nieuws

In 2022 ook het Jumbo NK Pool in het Beneluxtheater!

In 2022 ook het Jumbo NK Pool in het Beneluxtheater!

Het Jumbo NK Pool vindt plaats direct voorafgaand aan de KNBB Jumbo Masters Driebanden, dat staat gepland tussen 11 en 16 januari 2022 op dezelfde locatie in Berlicum. Het Beneluxtheater is voor het driebanden al jarenlang het symbool van biljarten nieuwe stijl: biljarten als belevenis, met mooie lichtshows, de televisie centraal, ruimte voor de rol van het publiek, en met gegarandeerd een vol huis. Er zal bij het Jumbo NK Pool een professionele livestream beschikbaar zijn om het event ook vanuit huis live te kunnen volgen.

Het gaat om de eindrondes van 9-ball en 8-ball, de spelsoorten die het meest bekend zijn bij het grote publiek. Per discipline zullen acht spelers zich plaatsen via het spelen van voorrondes. Op donderdag 6 januari worden de kwartfinales gespeeld van zowel 8-ball als 9-ball. Dit zal gebeuren in een arena met twee tafels. Op vrijdag 7 januari zullen twee halve finales en de finale van 8-ball gespeeld worden, op zaterdag 8 januari de halve finales en finale van het 9-ball kampioenschap. Op deze twee dagen wordt er op één tafel gespeeld.

Met de samenwerking tussen KNBB en Biljart Evenementen Nederland willen beide partijen het NK Pool naar een hoger plan tillen, en de kans maximaliseren om ook een groot Nederlands poolevent op Nederlandse televisie te krijgen.

Willem La Riviere, directeur KNBB: “Het betrekken van Biljart Evenementen Nederland en hoofdsponsor Jumbo bij het NK Pool is een geweldige injectie voor poolen in Nederland. Het past goed binnen onze visie als KNBB waarin alle disciplines maximaal worden gepromoot. Carambole, driebanden, snooker en poolbiljart hebben allemaal een eigen waarde en profiel, en kunnen elkaar versterken. Door te kiezen voor een bewezen succesvolle locatie, een bewezen succesvolle organisator én met de hulp van een sponsor die voor het driebanden al grote waarde heeft gehad, is de kans groot dat poolen in Nederland een flinke boost kan krijgen.”

 

“Door te kiezen voor een bewezen succesvolle locatie, een bewezen succesvolle organisator én met de hulp van een sponsor die voor het driebanden al grote waarde heeft gehad, is de kans groot dat poolen in Nederland een flinke boost kan krijgen”
Willem La Riviere, directeur KNBB

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *