Nieuws

Brabantse Avond met de Brabantse Jongens en Lambert van Hintun (25 nov.)

Brabantse Avond met de Brabantse Jongens en Lambert van Hintun (25 nov.)

Geniet u ook zo van muziek, anekdotes en verhalen van eigen bodem? Kom dan naar de Brabantse Avonden in Den Durpsherd! De Brabantse Avonden zijn al decennialang een begrip in Brabant en staan garant voor sfeervolle avonden met muziek en humor uit ons eigen Brabant! Op zondag 25 november verzorgen de Brabantse Jongens en Lambert van Hintun de optredens.

Lambert van Hintum (Oss, 25 augustus 1948) was schilder en woont in Berghem. Op zijn zesde kreeg hij een gitaar waarop hij les nam. Na een tijdje zette hij de gitaar – die eigenlijk te groot voor hem was – aan de kant.
Op zijn twintigste zag hij in een winkel een gitaar staan, kocht die en sindsdien speelt hij weer. In het begin nog niet zoveel omdat hij vooral moest voetballen. Van Hintum was van 1968 tot 1982 doelman van het eerste elftal van Berghem Sport. In 1969 speelde hij met het streekelftal een wedstrijd tegen oud-internationals waaronder Abe Lenstra. Van Hintum zingt liedjes van zichzelf (onder meer over voetbal) maar ook van zijn grote muzikale voorbeeld Ad de Laat en door hem in het Brabants vertaalde liedjes van Ede Staal.
Lambert van Hintum begeleidt zichzelf op gitaar. Vaak begeleidt Ad(riaan) Verhagen uit Oss hem op accordeon. Op zijn laatste cd spelen ook Jan Bogers (contrabas) en Erik Verhagen (drums) mee.

De Brabantse Jongens is een groep virtuoze muzikanten die humor hoog in het vaandel heef staan!

Kaartjes bestelt u a 10 euro online via deze link. U kunt ook telefonisch reserveren via 073 503 2016 of een kaartje afhalen aan de bar van Den Durpsherd, Kerkwijk 61 in Berlicum.

U kunt ook een abonnement nemen. Mocht u hiervoor belangstelling hebben, dan kunt u contact opnemen met Wim Kuijpers via 073-5033272 of per mail: wjnkuijpers1942@kpnmail.nl.

 

Comments are closed.