Nieuws

Belpop: Theatershow over Popgeschiedenis (11 mei)

Belpop: Theatershow over Popgeschiedenis (11 mei)

Het duo Belpop brengt een theatershow over de bijzondere bijdrage van Nederland aan de Belgische popgeschiedenis. Op vrijdag 11 mei speelt de groep in Den Durpsherd.

Spraakmakend
Het duo Belpop Bonanza bestaat uit Jan Delvaux en DJ Bobby Ewing. Jan Delvaux, het Vlaamse equivalent van Leo Blokhuis, en DJ Bobby Ewing, een muzikale legende in Vlaanderen, maken samen spraakmakende en succesrijke theatershows over de geschiedenis van de Belgische popmuziek. Het gaat daarin zo vaak over de grote impact van Nederland, dat een ode aan de noorderburen niet kon uitblijven. Vandaar de passende hulde: ‘Merci Nederland’. Wat mag u verwachten? Twee geboren vertellers en sterke verhalen die worden ingekleurd met trivia, filmpjes, foto’s en muziek. Boeiend, leerzaam en vooral ook grappig. Onvermijdelijk ontdekten de twee Belgen tijdens de voorbereiding wat hun natie betekend heeft voor Nederland. Wat voor extra vuurwerk zorgt.

Wist u dat….
Een Nederlander de populairste Belgische rockband ooit heeft ontdekt? Een wilde nacht in Brugge een Nederlandse monsterhit heeft opgeleverd? De eerste Nederlandse rockplaat is opgenomen in Brussel? België en Nederland de beste dj’s ter wereld hebben?

De pers over Belpop: “Het plezier van het weetjes spuien spat van het podium. De muziekliefhebbers worden in Belpop Bonanza op hun wenken bediend.”

(De Standaard). “Na alles wat je in Belpop Bonanza te weten komt, sluit je ons land, met al zijn kleine imperfecties en foute vestimentaire keuzes op Eurosong, onvermijdelijk in de armen. De show is een must see voor muziekliefhebbers, weetjesfreaks en alles daartussenin” (Het Nieuwsblad).

De voorstelling op vrijdag 11 mei begint om 20.15u. Kaartjes bestelt u a 17 euro via www.durpsherd.nl/programma.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *